Helgdesserter

Idag har jag arbetat med ett inlägg jag har fått äran att skriva i en annan blogg, samt med nästa veckas matmyt och höstens  föreläsningsarbete, vilket är orsaken till bristen på inlägg här.

Parallellt med skrivandet har jag klurat lite på desserter som passar en fredagskväll. Jag får besök av min familj ikväll och vi ska fira lite, så en god dessert känns som ett måste.

Eftersom jag ändå är inne på desserter tänkte jag passa på att tipsa om några av mina favoriter. De är alla väldigt goda, går snabbt att göra och som en trevlig bonus är de till och med ganska nyttiga (för att vara desserter åtminstone).

Här följer lite länkar till riktigt bra recept:

Kakaoglass med banan. Riktigt god till och med om man vanligtvis inte är så förtjust i banan.

Blixtsnabb bärglass. Blir till en jättegod skogsbärsgräddglass om kesellan byts ut mot en något mindre mängd matlagningsgrädde.

Frasig äppeldessert. En perfekt dessert nu när det finns svenska äpplen! Jag tycker att det blir godare med syrliga äpplen än med söta, men det är en smaksak. Prova även att blanda i lite vaniljsocker i gräddfilen. Man kan också variera denna dessert genom att byta ut en del av havregrynen mot nötter och frön, t ex hasselnötter, valnötter, pumpakärnor och solrosfrön.

Gino. Variera gärna med andra frukter än de som står i receptet. Välj frukt efter säsong och kom ihåg att lukta på frukerna i affären. Äpplen som doftar äpplen och nektariner som luktar nektarin smakar mer än frukter som är nästan doftlösa.  Äpplen, päron, nektariner och persikor är exempel på frukter som fungerar kanonbra i gino. Prova även att använda mörk choklad med ca 70% kakaohalt istället för den vita chokladen. 

Hoppas att ni får en underbar fredagskväll och en kanontrevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s