Svenska äpplen

I mitten av förra veckan åt jag säsongens första svenska äpple, vilket gjorde mig alldeles lycklig. Äntligen äpplen som smakar äpplen, vilket för min del innebär att de ska vara syrliga och krispiga. Jag tycker nämligen inte att de söta, importerade äppelsorter som brukar finnas i min mataffär smakar äpple.  

Med anledning av det har jag inte köpt några äpplen sedan i början av året, då de svenska sorterna tog slut. Så ni kan förstå att jag har längtat efter ”riktiga” äpplen. Eftersom jag inte har någon direkt favoritäppelsort, tänkte jag prova olika sorter i höst för att försöka fundera ut vilka jag tycker är godast. Olika äppelsorter passar till olika saker, så jag räknar med att jag kommer att hitta flera favoriter som passar i olika sammanhang.

Om du har något tips på äppelsorter som du tycker om eller goda rätter med äpple så får du gärna lämna en kommentar om det.

Äpplen på bloggenFinfina äpplen i en trädgård nära Långedrag.

Förutom att svenska äpplen är så goda så tycker jag även att de är otroligt vackra, både när de fortfarande sitter kvar på trädet och när de har plockats. Så varför nöja sig med att bara äta äpplena? Passa på att lägga fina äpplen på ett stort fat eller i en vacker skål och placera på bordet i köket, vardagsrummet eller varför inte i hallen om det råkar stå ett bord, en hylla eller en byrå där. Den ätbara dekorationen är lika fin till vardags som till fest och kan vara ett roligt alternativ till en bukett blommor. Dessutom är det så mycket enklare att få i sig den rekommenderade mängden på 500 gram frukt och grönsaker varje dag om man har frukt och grönt lättillgängligt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s