Kulturkalaset

Den här veckan är det mycket som händer i Göteborg. Förutom Way Out West-festivalen så äger även Göteborgs Kulturkalas rum nu i dagarna. Festivalen kommer jag inte att besöka, men Kulturkalaset har jag redan varit och sett en hel del av. För mig har mycket jag sett på kalaset hittills varit källor till inspiration och idéerna ploppar upp i huvudet som krokusar ur snön på våren.

De som känner mig vet att jag alltid har en massa saker på gång och bokstavligt talat badar i idéer. Det krävs således inte mycket för att jag ska bli inspirerad att göra nya saker. I nuläget är det av naturliga skäl framför allt nya saker som jag kan göra inom företaget som jag funderar över. Att gå omkring på Kulturkalaset har visat sig vara ett smart drag i det avseendet att jag kommer på nya saker att göra och nya sätt att genomföra saker på. Samtidigt så innebär den stora variationen av aktiviteter under kalaset att jag inspireras på många olika plan. Min överaktiva hjärna kan hitta nya företagsidéer gällande mat, träning, hälsa mm, oavsett om jag tittar på en konsert med Laleh, går förbi ett gäng dansande indianer eller bara ser ut över folkvimlet  på stan.

En av de saker som har gett mig nya idéer och som dessutom doftade väldigt härligt var matmarknaden på Gustaf Adolfs torg. Där har försäljare från andra länder som t ex Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien samlats för att sälja ost, skinka, korv, pannkakor, paella, godis, kakor mm, mm.

För en matnörd som jag är sådana här torgmarknader alldeles underbara och jag går omkring och myser och insuper alla dofter och spännande maträtter. För den som inte har möjlighet att besöka matmarknaden själv kommer här lite bilder därifrån.

 ParmesanParmesanost i massor!

 

Skinka
Parmaskinka.

 

OstOst, ost och mera ost…

 

PaellaEn enorm panna med Paella.

PannkaksmunkarSmå pannkakor i munkliknande formar.

 

GodisGodis och fudge i regnbågens alla färger.

2 thoughts on “Kulturkalaset

  1. Malin Ljungskog

    Haha…de stack upp som krokusar…skojjigt när man får använda det citatet;)!!! Pussar och kramar

    Svara
  2. Linda Inläggets författare

    Haha, skojigt när det är någon som vet var det kom ifrån från början ;-). Stor kram till dig Gullunge!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s