Blåbärsmuffins

Igår bakade jag helt vanliga blåbärsmuffins, utan smul och utan glasyr. Eftersom mitt grundrecept på muffins är så bra så står dessa muffins sig väldigt bra i konkurrensen från sina mer lyxiga cupcakeskusiner. Det är omöjligt att misslyckas med dessa muffins. De passar garanterat perfekt till helgens fika. Om man har plockat egna blåbär ska man självklart stoppa några sådana i smeten. Annars går det fint med köpta eller frysta.

Blåbärsmuffins
12 st

125 g rumsvarmt smör eller margarin (jag brukar ta hälften av varje)
2 dl socker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker

225g färska eller frysta blåbär
1 ½ msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

 
Sätt ugnen på 225 °C.

Blanda blåbären hastigt med potatismjöl och vaniljsocker i en skål eller på en tallrik.

Dela smöret i mindre bitar om det är kallt och lägg det och sockret i en bunke. Vispa smör och socker krämigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Häll i gräddfilen och vispa ner hastigt.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör med en sked ner det i smeten. Rör ner blåbären försiktigt. Försök att inte mosa bären alltför mycket.

Klicka smeten i 12 formar, gärna i en muffinsplåt för att ge formarna extra stöd. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min tills de är gyllenbruna.

  
Muffinssmet
Lila muffinssmet, mums!
 
 

Niklas cupcakesVäldigt härliga muffins.

  


 

 

2 thoughts on “Blåbärsmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s