Chokladcupcakesrecept

För den som har väntat kommer nu receptet på mina chokladcupcakes som jag gjorde för några dagar sedan. Det har dröjt lite längre än jag hade tänkt eftersom jag har passat på att njuta av en ledig helg utan en massa tid vid datorn, vilket har varit underbart skönt.

Cupcakesen uppskattades av systrarna, även om de var väldigt mäktiga; inte ens chokladtokiga människor orkar äta flera av dessa! Om man utesluter frostingen blir det vanliga chokladmuffins vilket inte är alls tokigt det heller.

Chokladcupcakes
Cupcakes gör sig fint på fat i flera våningar.

Chokladcupcakes
12 st

100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
1 msk ljus sirap
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
(ev 50 g smält mörk choklad)
(ev 50 g vit choklad hackad i mindre bitar

Frosting:
200 g philadelphiaost
200g mörk choklad
ca ½ dl florsocker
ca ½ dl mellangrädde

Valnötter

Sätt ugnen på 200°C. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.

Smält smöret eller margarinet. Vispa ägg, socker och sirap vitt och pösigt. Tillsätt smöret/margarinet och rör i mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör inte för mycket, allt ska bara precis blandas. Rör eventuellt i 50 g smält mörk choklad för extra chokladiga cupcakes. Om man tycker om vit choklad kan man röra i 50 g hackad vit choklad också.

Klicka ut smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Kortare tid ger segare och kladdigare cupcakes. Låt dem svalna i formarna. De sjunker ihop lite i mitten när de svalnar.

Smält under tiden chokladen till frostingen och låt den svalna något. Vispa upp philadelpiaosten med elvisp. Rör ner en liten klick philadelphiaost i chokladen och vänd sedan med en slickepott eller slev ner all chokladen i osten. Tillsätt eventuellt florsocker om frostingen är för syrlig och mellangrädde om den blir för fast.

Lägg en valnöt i mitten av varje cupcake och spritsa frostingen ovanpå. Dekorera eventuellt med hackade valnötter.

När jag gjorde dessa cupcakes lade jag några minimarshmallows i mitten på några cupcakes istället för valnötter eftersom lillasyster inte tycker om valnötter så mycket. Om man vill kan man givetvis lägga andra nötter i mitten, eller varför inte en godisbit som dumle eller så om man tycker om det.

Cupcakesen håller fint i kylen i några dagar, då gärna förvarade i en gammal glassburk eller liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s