Tillsatser

Idag läser jag på och skriver om tillsatser inför min föreläsning i Jönköping den 15 september. Jag kommer att, förutom att föreläsa om näringslära,  prata om tillsatser i allmänhet och lägga lite extra fokus på vissa omdebatterade
E-nummer, exempelvis de såkallade Azofärgerna och Mononatriumglutamat. Om man vill läsa om olika tillsatser som är tillåtna i Sverige tycker jag att man ska gå in på Livsmedelsverkets hemsida, www.slv.se. Boken ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson är också intressant läsning som får en att fundera över vad det egentligen är vi stoppar i oss.

Parallellt med skrivandet bakar jag surdegsbröd här hemma idag, med enbart olika sorters  fullkornsmjöl. Det är alltid lika spännande att experimentera ihop nya recept. Ikväll kommer bilder och recept på de ljusa frallorna jag bakade häromdagen.

Ha en underbar onsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s