Brödexperiment

Det blåser extremt mycket i Göteborg idag, till och med mer än igår tror jag. Märkligt nog var det trots blåsten inte särskilt jobbigt att jogga igår eftermiddag. Precis efter en riktigt hård kastvind, när det för ett ögonblick kändes nästan vindstilla, märktes det dock att det gick ännu lättare när det inte blåste. En bra joggingdag helt enkelt.

Idag blir det brödbakning och jag ska försöka att hitta ett grundrecept på bröd som fungerar bra att variera på alla möjliga sätt så att det går att vara kreativ men ändå vara garanterad ett gott slutresultat. Jag ska därför börja med att baka ett riktigt ljust bröd, vilket är ganska ovant för mig som föredrar grövre bröd och därför ofta bakar just sådana. Å andra sidan brukar bröddegar med vetemjöl som huvudbeståndsdel vara betydligt mer lätthanterliga än rågbrödsdegar så det kommer säkert att gå bra ändå. Jag återkommer senare med resultatet. Ha en trevlig fredag sålänge!

One thought on “Brödexperiment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s