Broschyrarbete

Mycket av min tid just nu går till att läsa kokböcker och fundera ut recept. Framförallt är det recept på olika tårtor, tårtdekorationer, bakelser och bröd som jag letar efter och även tänker provbaka. Anledningen till receptletandet är kurserna i tårtbakning respektive brödbakning som jag ska hålla på Medborgaskolan i Gislaved i höst. Första steget är att hitta bra recept (genom provbakning), nästa steg blir att sammanställa recepten som ska användas i broschyrer som kursdeltagarna använder sig av under kursen och sedan får med sig hem.

Det är roligt jobb, men så svårt! Det finns så otroligt mycket recept och jag har så mycket idéer att det blir tufft att välja. Jag vill ju såklart att kursdeltagarna ska få med sig så många tips och nya idéer som möjligt. Sådant de kan ha nytta av även efter att bröden och tårtorna de får med sig hem har ätits upp.

Tips och idéer på bra brödrecept, fina tårtdekorationer och goda tårtrecept mottages tacksamt, jag kan aldrig få för många recept! (För den som undrar så är det omöjligt att få för många kokböcker med, åtminstone om de är bra.)

Här kommer en bild på årets midsommartårta; jordgubbsmoussetårta på mörk browniebotten med många söta jordgubbar på. Receptet på tårtan fanns med i förra årets midsommarnummer av Buffé och du hittar det här. Receptletandet har inte resulterat i någon bakning idag, men en tårtbild kan väl få vara med ändå?

Blogg midsommartårtaJordgubbstårta.

2 thoughts on “Broschyrarbete

 1. Emily

  Hej Linda!
  I samma buffé finns en Red Velvet Cake som nu är min favorit, den kan jag rekomendera! Visserligen har jag inte bakat den själv när jag ätit den men den är gooood!
  kram

  Svara
 2. Linda Inläggets författare

  Tack så mycket för tipset! Jag har kikat på det receptet men ännu inte bakat den, nu måste jag ju se till att prova om den är så god! =)

  Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s