Namnsdagscupcakes

IMG_0321

Idag hade min storasyster Anna namnsdag (hon heter Magdalena i andranamn) så därför hade jag bjudit in henne och min systerson på namnsdagsfika. Eftersom jag behöver bli bättre på att göra cupcakes inför höstens kurs var det ganska självklart att det var just cupcakes jag skulle bjuda på. Det blev vanilj- och halloncupcakes med en fyllning av mosade blåbär, björnbär och hallon.

IMG_0302 Före gräddning.

IMG_0303Efter gräddning.

Sedan gjorde jag små blommor och fjärilar av lilafärgad marshmallowfondant, vilket är en variant på sockerpasta. När cupcakesen hade svalnat spritsade jag på hallon- och crème fraichegrädde, toppade med hallon och sockerfigurerna och avslutade med att strössla över lite glitterströssel.

IMG_0306Spritsning klar, bara lite dekorering kvar…

IMG_0315Klara för servering!

Jag ville testa att göra muffinsformar av vanligt bakplåtspapper istället för att använda färdiga formar, och det gick hur bra som helst! Perfekt om man vill baka muffins eller cupcakes och inte har några formar, eller om man vill variera sig lite. Jag tycker faktiskt att det blev riktigt fint med vanligt brunt bakplåtspapper. Eftersom dessa formar går upp högre än vanliga tror jag att det skulle vara perfekt att använda sig av dem om man ska ta med sig sina cupcakes på picknick eller liknande.

Det var busenkelt att göra formarna: först klippte jag ut kvadrater i bakplåtspapper, sedan tryckte jag ner en kvadrat per fördjupning i min muffinsplåt så att pappret formades efter den. Sedan var det bara att klicka i smeten och grädda som vanligt.

Cupcakesen blev väldigt saftiga och goda och med grädden på toppen kändes de nästan som små gräddtårtor. Perfekta för namnsdagsfika med andra ord!

4 thoughts on “Namnsdagscupcakes

 1. Emily

  Hej Syssling!
  Vad duktig du är!!
  Mysig blogg som nu är lagts till i mina favoriter!
  Ett stort lycka till med allt!
  Många Kramar Emily

  Svara
  1. Linda Inläggets författare

   Hej Emily!

   Tack så mycket! Vad roligt att du har hittat hit!
   Inte visste jag att du bloggade, nu har jag lagt till din blogg som favorit med.
   Hoppas att allt är bra med dig!

   Stor kram

   Svara
 2. Magdalena (KoF)

  Åh, den som hade blivit firad på namnsdagen med sådana 😉
  Din blogg ser toppen ut. Önskar dig all lycka klassis! 🙂

  Bloggen lägger jag gärna till på min om det är okej med dig!?

  kramkram

  Svara
 3. Linda Inläggets författare

  Magdalena:
  Vad roligt att se att du har hittat till min blogg! Tack så mycket för lycka till:et :-)!

  Klart att det är okej att du lägger till min blogg på din, var hittar jag din?

  Kramar

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s