Baguetter

En av de kurser som jag ska hålla i höst är en brödbakningkurs. Följaktligen håller jag i nuläget på att baka en massa olika bröd för att få fram de bästa recepten på riktigt goda och gärna lite annorlunda bröd. Häromdagen bakade jag baguetter, vilket i sig inte är så annorlunda, men baguetter kan ju bakas på så många olika sätt. Receptet till dessa baguetter hittade jag på vinnarbloggen för Matbloggpriset 2008, Pain de Martin. Martin är riktigt duktig på det här med bröd och vill man börja baka med surdeg är hans blogg en underbar inspirationskälla. Receptet hittar man här: http://paindemartin.blogspot.com/2009/06/tredje-forsoket-hej-baguette.html

Så här blev mina bagetter!

Bild 138

De blev precis sådär sega inuti och knapriga runt om som man vill ha dem. Perfekta lunchbaguetter att fylla med vad man har hemma i kylen. Tyvärr råkade jag ha i lite för lite salt i degen, men å andra sidan bör vi äta mindre salt så det var kanske bra ändå. Med pålägg på brödet märks det sällan om det är lite saltfattigt bröd; vanliga pålägg som ost, bordsmargarin, skinka och korv är ju i sig ganska salta.

Martins första bok om bröd kommer ut i september i år. Det ska bli väldigt spännande att kika på den tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s